Yinyoga

IMG_6372          IMG_6380

Yinyoga är en vilsam form av yoga där enkla, mjuka yogaövningar utförs under en längre tid. Fokus är avslappning och att vila i nuet. Yinyoga ger ett inre lugn och gör dig energisk och glad. Yinyoga är en kombination av yoga, mindfulness och kinesisk medicin.

  • Yinyoga påverkar bindväv, leder och inre organ. 

  • Positionerna utförs långsamt och med ett inåtvänt sinne.

  • Yinyoga är också en övning i medveten närvaro, mindfulness. 

Yinyoga passar alla människor och kroppar. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch).

Yinyogan kan hjälpa dig mot stelhet och orörlighet. Den kan också hjälpa vid ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.

Varmt välkommen