Medicinsk Yoga (MediYoga)

Vem kan göra Medicinsk Yoga?

Passar alla som vill ha en harmonisk yoga för hälsa och balans. Medicinsk Yoga är en lugn och yogaform som har god effekt mot exempelvis stelhet, ryggproblem, huvudvärk/migrän och stressymptom, men du behöver inte vara sjuk för att gå på Medicinsk Yoga, den passar alla som föredrar en lugnare yogaform.

Kavitas yogacenter

Kavitas yogacenterKavitas yogacenter

Kavitas yogacenter

Hur går det till

Inga förkunskaper i yoga behövs. Inom Medicinsk Yoga gör vi övningarna mjukt efter bästa förmåga. Det är ingen prestation vi är ute efter. Lyssna till din kropp och vad du vill och kan just idag.

Vi använder mjuka fina mattor i ull. På varje plats finns också en kudde som främst används vid sittande övningar, samt en filt att dra över sig under vilan och vid stillasittande meditationer. Du själv har löst sittande, mjuka kläder. Du kan även ta med en vattenflaska (med lock). Yogan hjälper dig till lugn, balans och harmoni.

Den medicinska yoga som vi erbjuder har utvecklats av Göran Boll vid IMY (Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm), läs mer under http://www.medicinskyoga.se/

Här kan du läsa en artikel om Göran Boll, där han berättar mer kring medicinska yogan: http://www.doktorn.com/artikel/medicinsk-yoga-allt-vanligare